THE ULTIMATE GUIDE TO SURGERY SINUS

The Ultimate Guide To surgery sinus

The Ultimate Guide To surgery sinus

Blog Article

Birçok kişi burun estetiği sırasında çOkay acı hissi olabileceği düşüncesi ile ameliyatsız burun estetiği var mı diye araştırmaktadır. Ameliyatsız burun operasyonu olarak yalnızca dolgu işlemi vardır. Bunun dışında yapılan diğer tüm müdahaleler cerrahidir.

Burun ucu ile dudak arasında ki açı kadınlardan daha dar ve burun hatları daha belirgindir. Erkeklerde burun yüzde belirgin bir yapı iken kadınlarda belirgin olması istenmeyen bir yapıdır.

Bununla birlikte bazı özel sağlık sorunları veya ciddi estetik kaygılar söz konusu olduğunda doktor tavsiyesiyle daha erken yaşlarda estetik müdahale yapılabilir. Dolayısıyla genel bir kural olarak 20 yaş burun estetiği için uygun başlangıç yaşı olarak kabul edilir.

Genelde burun estetiği operasyonu sonrasında kişiden kişiye değişebilecek düzeyde ağrı, morluk ve şişlik olabilir. Ancak, fashionable cerrahi teknikler ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yönelik tedbirler sayesinde bu belirtiler kontrol altına alınabilir.

Devlet hastanelerinde sağlık amaçlı burun operasyonlarının yanı sıra estetik amaçlı operasyonlar da yapılabiliyor.

Erkeklerde burun estetiği ameliyatı sonrasında burun kemiklerinin ve derisinin kalın olması nedeniyle ameliyat sonrasında daha fazla şişlik ve morluk oluşma ihtimali vardır. Aynı nedenlerle ödemlerin geçmesi ve burnun son halini alması kadınlara göre daha uzun zaman alabilmektedir.

Estetik açıdan ideal olan bir burun tasarımı yapılırken, burnun ucu, sırtı, kanatları ve burun deliklerinin de birbirleriyle orantılı ve uyumlu olması hedeflenir.

Genel olarak süreç kadınlarda yapılan işlemlerle aynıdır. Kişilerin burnundaki şekil bozukluklarına göre ne yapılacağına ve nasıl bir yol izleneceğine karar verilir.

Erkeklerin burunlarının sivri olmamasına da özen gösterilir. Erkek cildi hem kalın hem de yağlı olduğu için, ince yapılı bir burun yapısından uzak durmak gerekir. Tüm bunların yanı sıra solunum problemleri yaşanıyorsa, operasyon esnasında bu sorunların da giderilmesi şarttır.

Septum: Burun boşluğunu iki ayrı bölgeye ayıran ve hava akışının düzenlenmesinde temel rol oynayan yapıdır. Mukoza ile kaplı bu kıkırdak ve kemikten oluşan duvar burun içinde stabilite sağlar.

Bununla birlikte hastanede one gece kalmak hem tedavilerin damar yolundan daha etkili verilmeleri, hem de buz uygulamasının hemşireler tarafından daha disiplinli olarak takip website edilebilmesi gibi avantajlar sunuyor. İlaveten, hastanede yatmayı gerektirecek ek bir hastalık var ise ilgili branş hekiminin önerileri doğrultusunda davranıyorum. İlave olarak, hastanedeki süre içerisinde mümkünse yanınızda bir refakatçi bulunmasını dimensions lawnımcı olacağından öneriyorum.

Ameliyattan sonra iki hafta boyunca yorucu bir aktivite veya 10 kilodan daha fazla ağır kaldırma yapmamayı ve ameliyattan sonra 3 hafta boyunca temas etmeden (temas sporları gibi burnunuza zarar verebilecek aktiviteler) önermiyorum.

Hayır antidepresan kullanımı burun ameliyatına engel değildir. Bazı durumlarda ilaç kullanımının kesilip kesilmemesine anestezi hekiminin karar vermesi gerekebilir.

Rinoplastii sonrasında flasterleme uygulaması yapılan işlemin boyutuna göre değişebilir. Eğer burun sırtı ve yan duvarları ile çalışma yapıldı ise ameliyat sonrası five-seven süresince altta flaster üzerinde atel ( sıcak suda şekil alan plastik malzeme) uygulaması genellikle uygulanır. Eğer sadece burun ucu çalışması veya burun deliği küçültmesi yapıldı ise sadece burun ucuna flaster uygulamak yeterli olup atel e gerek kalmayabilir.

Report this page